Lokale tijd: 

2 oktober.

Edinburgh - Grantown On Spey. (392 km)Grotere kaart weergeven

Het eerste wat ik deze morgen zag als ik de gordijenen opentrok was regen, veel regen. Dit zou wel eens een typische Schotse dag kunnen worden.
In de ontbijtzaal is het deze morgen nogal druk, hierdoor wordt ons ontbijt, de gerookte haddock met gepocheerde eitjes nogal laat geserveerd. Een nogal rare maar toch wel smakelijke combinatie. Na het ontbijt, het is ondertussen al 09u30, moet ik nog naar de winkel om een busje "Smidge" te kopen. Dit middel tegen midges blijkt nogal effectief. En aangezien ik weet dat deze beestjes letterlijk mijn bloed lusten, moet ik dit hebben. Trouwens het blijkt ook goed te werken tegen dazen (paardevliegen) en die hebben me ook al uitgezogen dus kan ik het middeltje thuis ook nog goed gebruiken. De winkel waar ze dit verkopen ligt op een kwartier lopen. Het is dan ook pas rond 10u30 dat we kunnen vertrekken richting de Highlands.
Er was ons onderweg beter weer beloofd maar na een drietal uur rijden was hier in de verste verte nog niets van de merken. De prachtige landschappen liggen onder een dik wolkendeken waar regelmatig hevige buien uitvallen. Dus wordt er maar besloten om de toeristische kustweg niet volgen en onmiddellijk koers te zetten naar Stonehaven waar ik toch wel enkele foto·s wil maken van "Dunnottar Castle". Dit is een van de beroemste ruïnes van Schotland, al was het maar door de ligging en het panorama. Rond 15u15 bereiken we het kasteel en als bij wonder stopt het voor de eerste maal met regenen. Ik krijg dus de kans om de foto·s te maken, geen al te mooie met dit weer, maar wel echt Schots.Ondanks het slechte weer maak dit kasteel en zijn omgeving toch veel indruk op ons.Ik heb Stefaan kunnen overhalen om eens een foto te nemen met mij erop. Voila.We besluiten om de ruïne niet te bezoeken, een geluk trouwens want als we bijna terug aan de auto zijn begint het opnieuw te regenen.
We hebben nog een hele rit voor de boeg, ze verwachten ons voor 18u00.
Het verdere verloop van de rit is grotendeels eentonig: regen, minder regen, meer regen, weer iets minder regen, veel regen... en ga zo maar door.Tot we bijna op onze bestemming zijn en het in de Highlands wat droger en lichter begint te worden. Hier wordt al een beetje onthuld van wat je kan verwachten bij beter weer.Er zijn hier en daar al pittige klimmetjes te maken. We krijgen een paar hellingen van 20 procent te verwerken, wat achteraf resulteert in een afdeling van 20 procent. Dalen gaat zo wel heel vlug.Om 17u30 zijn we terplaatse en worden we verwelkomd door onze vriendelijke gastvrouw. Alles is hier piekfijn in orde. De kamers in Edinburgh waren ook wel ok, maar dit is toch wel de max! Hier een foto van mijn kamer en badkamer.

Mooi, maar dit is dan wel niet naar de zin van Stefaan, hij vindt zijn badkamer te klein!!! Hieronder een foto van de badkamer van baron StefaanMijnheer beschikt zomaar over een douche met massagekoppen en een jacuzzibad.
Ik vraag me af of ik die hier nog ga wegkrijgen.

We hebben nog een flink avondmaal tegoed en dit gaan we nuttigen in een hotel-restaurant even verderop. We hebben geluk want bijna alle tafels zijn bezet. Logisch eigenlijk als je ziet dat we voor een echt heerlijke maaltijd slechts 49,15GBP betaalden. Hiervoor kregen we een voorgerecht: voor Stefaan vissoep en voor mij ter plaatse gerookte zalm. Als hoofdgerecht nam Stefaan gekookte zalmfilet met groentjes en ik kipfilet met een zachte curriesaus en rijst plus groentjes en als afsluiter nog een heerlijke pot versgemaakte koffie. Absoluut een aanrader. Slecht hebben we hier nog niet gegeten.
Morgen gaan we de buurt verkennen en volgens onze gastvrouw wordt het een mooie dag, ik ben benieuwd.

Groetjes.

Dirk en Stefaan.