Lokale tijd: 

05 augustus.

Watten - Aultbea. (364 km)Grotere kaart weergeven

Deze nacht heeft het in Watten hevig gestormd, de regen viel met bakken uit de lucht.
Gelukkig zag deze morgen er alles wat beter uit. Het gesloten wolkendek zag nog grijs en grauw maar de mist was opgetrokken en het zicht heel goed.
Zoals de avond ervoor afgesproken stond ons ontbijt iets na 08u00 klaar, stevige kost waarop we een hele tijd kunnen teren.
Om iets voor 09u00 wordt de motor gestart en gaan we voor poging nummer twee om toch een iets beter beeld te krijgen van de Highlands.
Het wordt opnieuw een tocht langs kilometerslange smalle wegen, met erg weinig auto·s en heel veel schapen. Na amper een half uur rijden breekt de zon stilaan door het wolkendek, naarmate de kilometers vorderen wordt het steeds beter weer. Hier gaat de fotograaf in mij een vette kluif aan hebben. Veel moeten we niet zeggen want beide zijn we overweldigd door het mooie landschap dat om de haverklap verandert. Hieronder een kleine impressie van wat we vandaag te zien kregen.Tot slot stoppen we ook voor een wandeling van een uurtje bij "Corrieshalloch Gorge"Om 18u00 komen we aan bij ons hotel, de buitenkant ziet er niet zo goed onderhouden uit. We vrezen dat we dit keer minder geluk hebben met onze keuze, maar niets is minder waar. De kamers zijn opnieuw kraaknet en zo te zien onlangs vernieuwd.
We reserveren om 20u00 om te eten, tijd zat voor een aperitief en nog een fikse wandeling.
Het eten was lekker maar niet speciaal, wel speciaal was de bediening. Onze tafel zijn ze slechts voor de helft komen afruimen, we vroegen geen dessert maar wel de whisky-kaart, die kregen we maar dan was het een half uur wachten eer de dienster zich opnieuw liet zien. Blijkbaar vond ze van zichzelf dat dit allemaal normaal was. En dan nog werd de tafel niet verder afgeruimd. Ik denk dat er zich in de keuken interessantere dingen afspeelden.

Het is inmiddels 22u00 en hoog tijd om naar de kamer te gaan en aan het verslag te beginnen. De foto·s kiezen is de moeilijkste klus vandaag.
Het weer is nog steeds schitterend maar kan heel snel omslaan. We zien wel wat morgen brengt.

Groetjes

Dirk en Stefaan.