Lokale tijd: 

06 augustus.

Aultbea - Auchterawe. (247 km)Grotere kaart weergeven

Deze morgen opgestaan en onmiddelijk de hemel gaan controleren: veel blauw met enkele wolken. Perfect!!!
Na een stevig ontbijt hebben we vlug betaald en zijn we vertrokken richting Gairloch. Wij gaan opnieuw onze kans wagen om mee te gaan op een boottocht om hopelijk wat zeehonden en misschien zelfs dolfijnen te zien. Het is amper 15 minuten rijden dus staan we al om 9u05 aan het kantoor om in te schrijven. Ditmaal hebben we geluk. We kunnen mee met de tocht van 10u00. Achter ons komt een koppel en die moeten wachten tot 12u00. De rondvaart gebeurt met een kleine boot waar er plaats is voor twaalf personen. Uniek aan deze boot is dat hij een glazen bodem heeft, hierdoor kunnen we door kijkgaten mee genieten van het onderwaterleven alsook de bodem afspeuren. Het is duidelijk dat dit niet onze Noordzee is, tot op een diepte van 5 meter kan je perfect zien wat er zich allemaal afspeelt. Foto·s zijn er niet, de omstandigheden zijn te moelijk en ik had slechts mijn grote zoom meegenomen voor, je weet nooit, een dolfijntje. Onze gids is een ervaren man, hij weet ons alles te vertellen over wat we op de bodem allemaal te zien krijgen, zowel de planten als de dieren.
We zijn nog maar pas de haven uit als er in de verte plotseling twee dolfijnen opduiken. De dieren waren zich aan het voeden, aan de schippers wordt gevraagd om dan niet naar hen toe te varen. Maar de diertjes kwamen uit vrije wil onze richting uit, tot ze een motorboot opmerkten en die achterna gingen. Jammer, maar ik heb ze toch ietwat kunnen vastleggen, niet simpel, want je wist nooit waar ze opnieuw gingen opduiken. Een mooi schouwspel toch.Ook heel wat vogels, die rond en op de eilandjes leven kunnen we spotten.

Zo ook deze zeemeeuw met haar jong.En natuurlijk mag de reiger niet ontbreken.Zeehonden waren ook aanwezig.Na ruim anderhalf uur zit onze boottocht er op, maar het was zeker de moeite.
Tijd nu om door te reizen en dit doen we opnieuw via de smalle wegen die de machtige landschappen doorkruisen.
Ook vandaag kregen we spectaculaire vergezichten te zien. Hier nog enkele beelden.Na een aantal uren rijden en stoppen, komen we rond 17u00 aan op onze volgende besgtemming het prachtig gelegen "Eilean Donan Castle". Hier wandelen we nog even rond, niet lang want uiteindelijk begint het hier te regenen.

Een uurtje verder ligt onze volgende verblijfplaats. Om ongeveer 18u30 ontdekken we onze B&B, jawel ontdekken, want die ligt echt wel "in the middle of nowhere". Er ligt wel een asfaltweg maar de paar huizen staan ongeveer 3 km ver het bos in. Het is echter een prachtige locatie met opnieuw supervriendelijke mensen en prachtige kamers. Gelukkig zijn we hier voor 2 nachten. Na de kleine standaarduitleg gaan we op zoek naar voedsel, onze gastheer heeft ons een paar tips gegeven, maar het is zaterdag en erg druk in "Ford Augustus".
Het boothuis heeft geen plaats meer vrij, dus kiezen we voor een raar restaurantje, raar omdat de ingang ligt in een kleine supermarkt, je moet helemaal de supermarkt door. Maar, het moet gezegd, het eten was opnieuw hèèl lekker. Na nog een koffietje, keren we terug.
Nu nog het doucheke en het traditionele typwerk. Voor morgen zal er vrees ik een programmawijziging moet doorgaan, het is hier namelijk opnieuw serieus beginnen regenen. De geplande wandeling dreigt hierdoor letterlijk in het water te vallen.

Groetjes.

Dirk en Stefaan.