Lokale tijd: 

09 augustus.

Fort William - Cairndrow. (248 km)Grotere kaart weergeven

Het idee van onze sealife cruise hebben we moeten opgeven, er was slechts èèn plaats beschikbaar op de boot, dan maar zoals gepland een mooie autorit maken, het weer leent er zich toe, want ook vandaag belooft een mooie dag te worden.

Bij het verlaten van Fort William duiken we bijna onmiddelijk de natuur in.De hoofdweg geeft alvast mooie beelden, vooral waterlopen...en watervalletjes.Toch besluiten we al gauw om liever de kleine binnenwegen op te zoeken, er is daar bijna geen verkeer, je kan makkelijker stoppen en over het algemeen ziet alles er nog beter uit.
Zo is het dat op een van deze wegen een Schot ons aanspreekt en zegt dat de rivier waar we ons bevinden èèn van de mooiste van Schotland is en zegt hij: ik kan het weten want voor mijn job moet ik Schotland helemaal doorkruisen. We geloven hem op zijn woord.

Toen ik nog een bijkomende foto aan het maken was met mijn nieuwe filter, stond er een hele familie Schotten op mij te kijken, het waren precies de Schotse Flodders. Door het gebruik van deze filter duurt het nogal lang voor de camera een foto maakt: 30 seconden sluitertijd en dan heeft het toestel nog een 30 seconden nodig om te verwerken. Na zo een vijf minuten te staan zien, komt die man naar me toe en vraagt in zijn beste Schots, ik begreep hem amper, of ik soms aan het wachten was tot er een vis uit de rivier springt. Ik heb hem in mijn beste Engels uitgelegd wat ik deed, ik hoop dat hij mij beter begreep dan ik hem. Enfin, dit was de foto:We hebben tijd zat dus trekken we maar verder richting Oban. Hier doen we wat inkopen, maar trekken ook vlug verder want dit stadje is toch wel te druk. Even verder wil ik een vuurtoren gaan bekijken. Na een stevige rit door smalle wegen blijkt dit het resultaat te zijn.Triestig geval dus, gelukkig is het dorpje precies een openluchtmuseum en kunnen we hier gerust nog een tijdje blijven doorwandelen.Gelukkig voor de sluiswachter(es), wij hebben hier al veel meer vrouwelijke sluiswachters gezien dan mannelijke, worden onderstaande sluizen nu elektrisch bediend.We rijden nog een hele tijd door op een kleine B-weg, deze keer geen geluk, van mooie landschappen is nu niet veel sprake. Voor we naar het hotel rijden stoppen we nog bij dit kleine hotel-restaurant waar we waarschijnlijk onze goedkoopste diner zullen gegeten hebben. 31,95 GBP voor 2 cola·s, 2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten, en het was dan nog lekker ook.Het is bijna 21u00 als we bij ons hotel zijn, gauw alles uitladen, een slaapmutsje van onze lekkere whisky en dan, neen, niet naar bed, maar wel het verslag met de foto·s afwerken.

Groetjes

Dirk en Stefaan.