Lokale tijd: 

11 augustus.

Cairndrow - Perth. (212 km)Grotere kaart weergeven

Ook deze morgen was het nog aan het regenen, niet meer zo hard maar toch nog een serieuze "drizzle". Uiteindelijk word je van deze motregen ook nog goed nat. Volgens de receptionist zou het in de loop van de dag wat beter moeten worden.
Vandaag rijden we naar Perth maar dan wel via een serieuze omweg, we willen nog wat genieten van de Hihglands want vanaf deze avond zien we ze niet meer terug.
Onze eerste onvoorziene stopplaats is een klein dorpje waar de rivier de massa·s water van de voorbije uren nog aan het verwerken is. Indrukwekkend!!

Het is nog altijd aan het regenen maar in de verte ziet de bewolking er toch wat minder grijs uit.

Tijdens de middag stoppen we aan dit klein stationnetje waar in de zomermaanden nog dagelijks een stoomtrein zijn ritten afwerkt.

Het is nu definitief gestopt met regenen en we kunnen stilaan opnieuw beginnen genieten van de mooie vergezichten.
Even later zien we een klein fabriekje opduiken, in het voorbij rijden lezen we dat het om een zalmrokerij gaat en bovendien staat er een bordje met "visitors welcome", rechtsomkeer dus en even een bezoekje brengen. Na de kleine rondleiding en het zien van al dat lekkers, kopen we een pakje heerlijke vers gerookte zalm en peuzelen we het onmiddellijk op. Beter dan dit kan je ze niet krijgen.Bij het verlaten van de Hihglands maak ik nog een laatste foto.Even later nemen we onze intrek in het "Skylodge Hotel" vlakbij de kleine luchthaven van Perth. Na een opfrissing rijden we naar Perth centrum voor ons avondeten. In een zich Frans voordoend restaurant eten we lekkere mosseltjes als voorgerecht, nadien zet Stefaan zijn tanden in een lijfige visbrochette, terwijl ik een groot bord "Bouillabaisse à la Marseillaise" voorgeschoteld krijg. Onze beslissing was unaniem: overheerlijk!!
Maar ondanks de Franse teksten, menus en inkaderingen blijkt niemand van het personeel Frans te spreken, genant, zeker als er een groep van 5 Franse toeristen binnenkomt die geen Engels spreken en in het Frans bediend willen worden.

Tijd om terug te keren naar het hotel om de dagelijkse routine af te werken: ons slaapmutsje en het verslag maken.

Morgen zouden we veel tijd in Sterling willen doorbrengen, doch ik vrees dat het weer ons opnieuw parten zal spelen. Er zal denk ik een beetje improvisatie bij te pas komen.

Groetjes.

Dirk en Stefaan.