Lokale tijd: 

12 augustus.

Perth - Glasgow. (117 km)Grotere kaart weergeven

Na voor de verandering eens een continentaal ontbijt, wat een verademing (elke dag eieren in ook niet alles), gaan we vandaag op stap van Perth naar Glasgow maar dan wel via Stirling.
De ochtend zal waarschijnlijk droog blijven maar voor de namiddag ziet het er weer niet goed uit. Heel vroeg vertrekken we niet want we hebben tijd zat. Een vergissing blijkt later.

Het is ongeveer 10u30 als we Stirling binnenrijden, de eerste stop is het 67m hoge Wallace Monument.De weg naar dit monument is erg steil en duurt ongeveer 20 minuten, tot overmaat van ramp is het opnieuw beginnen regenen, en met een vochtigheidsgraad van meer dan 95% hoef ik jullie niet te vertellen dat deze jongen al opnieuw kletsnat was. Eens boven zou je een prachtig zicht moeten hebben op Stirling, helaas niet vandaag, alles zit potdicht. Dan maar gauw nog een foto gemaakt van Sir William Wallace.Ik hoop dat sommigen nu niet gaan denken dat deze meneer op Mel Gibson moet gelijken. ;-)

Na de afdaling zetten we koers naar Stirling Bridge, de brug waar alle roem voor William Wallace begon.Het was op deze plek dat hij in 1297 de Engelsen in de pan hakte. Uiteraard was deze brug er nog niet en was het een houten exemplaar.

Nu zou de rit ons naar Stirling Castle moeten brengen, maar hier is het verschrikkelijk druk, nergens vind je parkeerplaats, mede door het slechte weer, het blijft maar regenen, besluiten we om maar verder te trekken, hopenend dat er beterschap zal komen. Niet dus, de rest van de dag brengen we, uit noodzaak, door in de wagen. Deze dag eindigt dus opnieuw wat in mineur.
Rond 18u00 komen we aan in Glasgow, heel druk. De privèparking van het hotel is volzet en op straat zijn ook alle plaatsen ingenomen. Toch nog èèn gelukje, vlak voor onze neus verlaat iemand zijn parkeerplaatsje.

Het hotel is gelegen in een buurt waar zich nogal wat Indiërs gevestigd hebben, en dat zie je ook aan de restaurants, bijan alles is hier Oosterse keuken. We besluiten om er èèntje tegenover ons hotel uit te proberen, de regen weet je wel.

Het personeel is van Oosters origine en heel vriendelijk, toch is het nu nog moeilijker om verstaan wat ze zeggen. Hebben jullie een Oosterse al eens Engels horen praten met een Schots accent? Niet simpel zenne.
Ons voorgerechtje is er eentje met zalm, jaja, daar gaan we weer. Maar dit is toch wel een hèèl ander gerecht, de zalm is gebakken in smaakvolle oosterse kruiden, wel lekker.
Mijn hoofgerecht is een favoriet die ik al dikwijls gegeten hebben, een milde Korma met kip en gebakken rijst. Stefaan gaat opnieuw voor zalm, maar dan ook op oosterse wijze. Blijkbaar had hij een "spicy" gerecht, en je mag gerust zijn het was pikant.

Eens terug op de hotelkamer is het tijd voor ons slaapmutsje, de fles ziet er al heel wat leger uit, een verslagje typen en slapen maar.
We hopen morgen echt op beter weer want een hele dag de stad rondzeulen in de regen, neen, liever niet.

Groetjes.

Dirk en Stefaan.