Lokale tijd: 

14 augustus.

Glasgow - York. (429 km)Grotere kaart weergeven

Vandaag begint de terugtocht via York waar we nog eenmaal overnachten. Een rit van 400 km waarbij we stopplaatsen voorzien bij enkele bezienswaardigheden.
Oh ja, het weer is schitterend, het ziet er naar uit dat het een hele mooie dag wordt.

Onze eerste stop is in Rosslyn. Daar staat een kapel uit de vijftiende eeuw waar architecten en kunstenaars uit heel Europa aan meegewerkt hebben. Het gebouw staat in de metalen steigers, wat eerst als voorlopig bedoeld was, nu is men van plan om de steigers te laten staan, ten eerste voor de stabiliteit , maar ook voor de toeristen die kunnen dan beter de architectuur bewonderen. Op het moment dat we aankwamen was er een viering aan de gang, binnen gaan kijken ging dus niet.Ik meen zelfs gelezen te hebben dat deze kapel gebruikt werd in de film "De Da Vinci Code".

Op naar de volgende stop, die is in Melrose. Daar staat de ruïne van wat ooit de rijkste abdij van Scotland was. Oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw en meermaals verwoest door de Engelsen. Heel veel staat er niet meer recht maar het blijft een imposante verschijning.

Ondertussen is het al na 13 uur, hoog tijd om verder te gaan. Na enkele noodzakelijke inkopen te hebben gemaakt in een grote Tesco rijden we verder in de richting van Bamburgh, Engeland. Schotland ligt nu definitief achter ons. Het kasteel van Bamburgh ligt aan zee. Eens te Bamburgh begint het hard te regenen, een geluk dat wij nog in de auto zaten want menig persoon dat buiten liep in zomeruitrusting kwam doorweekt terug naar hun wagen. Als het wat mindert met regenen, besluit ik om toch maar gauw een foto te nemen van deze mastodont. Dit zou ook een uitstap waard zijn maar helaas ontbreekt ons de tijd.Het is 18u15 als we York bereiken en het het stadje ligt er rustig bij, ik vermoed dat de toeristen al huiswaarts gekeerd zijn.
Ons avondmaal van gisteren nog in gedachten besluiten we wijselijk om te gaan eten in een vertrouwd restaurant "Loch Fyne". Deze keten van visrestaurants heeft een goede reputatie. Onze goedkeuring kregen ze al in Edinburgh.

Vrij laat komen we terug aan bij het hotel waar dit ons nog staat op te wachten.Maar zoals jullie kunnen zien komt ook hieraan een einde.

Morgen hebben we nog een lange rit voor de boeg en zal vrees ik weinig te beleven vallen.

Groetjes.

Dirk en Stefaan.