Lokale tijd: 

30 juli.

Aalst - Edinburgh. (979 km)Grotere kaart weergeven

Na een korte nachtrust ben ik om 05u20 opgestaan om nog eens te controleren of alles gepakt is.
Iets voor 06u00 staat Stefaan voor de deur en een tiental minuten later zijn we op pad voor onze 17-daagse tocht door Schotland.
Het is opnieuw een trieste morgen, zware regenwolken hangen boven ons hoofd, maar het kan ons weinig schelen, wij zijn met vakantie en... er is beter weer beloofd.
Van files is niets te merken en reeds om 07u40 staan we aan te schuiven voor een douanecontrole.
Eerst de Fransen, die kwamen de auto eens "borstelen" om te zien of we geen drugs bij hadden. Nadien de Engelsen, tjonge, dat gaat maar niet vooruit. Ik had zo de indruk dat dat "madammeke" iedereen zijn levensverhaal wou horen. Gelukkig niet dat van ons want wij waren binnen de minuut al op weg naar de shops. Veel tijd was er niet meer over, binnen de tien minuten moesten we al inschepen.
Zoals gewoonlijk verloopt de overtocht vlotjes en om 08u30 plaatselijke tijd kunnen we onze reis verder zetten.
Op een kleine omleiding na verloopt de rit voorspoedig en rond 12u00 zitten we al dik over de helft.
Dan begint het hongerbeestje te knagen en maken we vlug een stop om een McDonalds binnen te wippen.
Tja, niet zo gezond, maar wel snel, en nu al spreken we af om dit enkel nog in "noodgevallen" te herhalen.

Ondertussen wordt het weer steeds beter en na een tankbeurt maak ik een eerste snapshot van het mooie weer.Hopelijk blijft dit weer nog even aanhouden.

Om 17u30 komt Schotland in zicht, deze enorme aankondiging kunnen we niet over het hoofd zien.

Om 18u25 komen we aan bij ons hotelletje, nou ja ·t is eigenlijk een B&B.
Na onze wagen te hebben geparkeerd op de afgesloten privèparking, krijgen we van onze supervriendelijke gastheer een uitgebreide uitleg. Na een aantal tips die we kunnen gebruiken om morgen de stad te verkennen, belooft hij ons morgenvroeg een uitgebreid ontbijt, zodat we tot ·s avonds geen honger zullen hebben. We zijn benieuwd...

Nu nog wat uitpakken en dan een hapje gaan eten, geen fastfood meer, dus gaan we op zoek naar "viskes" en waar gaan we die vinden? Juist, in de haven. Op de pier is een restaurant waar men bijna uitsluitend vis serveert.Zeker uitproberen dus, een hèèl moeilijke taak blijkt, er staat zoveel lekkers op de kaart. We laten ons leiden door onze serveuse en kiezen voor de suggestie van de chef. Een voorgerechtje van tartaar van gerookte zalm met toast en sjalotmarmelade met sla. Als hoofdgerecht krijgen we gegrilde zalm met aardappelpuree en een sausje van raketsla en pesto. Beide gerechtjes waren uitstekend en hèèl redelijk van prijs. Wij weten nu al dat we hier morgen opnieuw komen eten.

Hoog tijd om terug te keren naar onze B&B. Gauw nog even een foto nemen van de zonsondergang bij de pier.

Nu nog het dagelijks verslagje schrijven en dan genieten van een goede nachtrust.

Groetjes

Dirk en Stefaan.